tirsdag 10. november 2009

Tur til Gramstad!

En avslappet stund!
Disse har jeg venta på så lenge!
Hva tenker du på,Tomas?

En lystig stund!


Så var det tid for å dra til et av årets siste turmål! Året ebber snart ut,og atter en gang starter vi med blanke ark når det nye året tar til!
Kona tok initiativet til å farte ut på tur,og husbonden bestemte (oppi skolten!) hvor turen gikk!Ikke særlig demokratisk!
Vi kunne jo gått opp på Dalsnuten når Gramstad var startpunktet,men istedet gikk vi i stikk motsatt retning,mot Hanafjellet.
Etter et stykke vandring på fin tursti,kom vi til en fin rasteplass borti høgget,det så ut som det hadde vært bebodd en gang i forna da`r:masse steiner overalt,og ganske riktig,så siterer jeg fra Stavanger Turistforenings årbok fra 1998:"bosettingen varte i ca 40 år,fra midten av 1800-tallet til 1891.De som bodde her sist-i 16 år-satte til verden 11 barn som alle vokste opp her.Livet på den skrinne husmannsplassen må ha vært en stadig kamp for å overleve.På et beskjedent jordstykke ble det dyrket poteter og korn,og familien hadde dessuten 3 kyr og noen få sauer.Husmannen var den tids "dagpendler"-han arbeidet ved Sandnes teglverk om sommeren,og tok arbeidsoppdrag på gårdene i nærheten om vinteren".-jeg har problemer med å begripe hvordan det kunne gå,men da var det jo helt andre tider enn nå,så de fikk vel endene til å møtes.
Tilbake til dagens utflukt-en riktig fin tur ble det,og da vi gjorde unna dagens handletur etterpå,kom dagens andre "højdare"-på Ultra har de begynt å selge Oskar Syltebrus fra Molde!O fryd!Den spesielle ananas- og pærebrusen har jeg jo vokst opp med,så det er rene saliggjørelsen å kunne holde noe sånt i hendene her i Stavanger!Helt utrolig!

Ingen kommentarer: